Nye regler for hjemmekontor

- Hjemmekontor ikke et lovløst område

– Hjemmekontor skal ikke være et lovløst område, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Nå kommer det nye regler.

NYE REGLER FOR HJEMMEKONTOR: Forslaget til ny forskrift ved bruk av hjemmekontor sendes nå ut på høring. Foto: NTB
NYE REGLER FOR HJEMMEKONTOR: Forslaget til ny forskrift ved bruk av hjemmekontor sendes nå ut på høring. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Dagens «Forskrift om arbeid i arbeidstakers hjem» trådte i kraft i 2002 og er helt utdatert med tanke på den teknologiske utviklingen og økte bruken av hjemmekontor under pandemien, skriver Aftenposten.

– Vi ønsker ikke en situasjon i fremtiden hvor arbeidsgiver kan spekulere i å bruke hjemmekontor til ikke å ha fysiske lokaler og komme unna ansvar for arbeidsmiljø og yrkesskader, sier Isaksen.

Han legger nå fram forslag til ny forskrift for hjemmekontor, skriver Aftenposten.

Startet i høst

I september kunne departementet fortelle at de var i samtaler med partene i arbeidslivet for å se nærmere på regelverket. I oktober fortalte departementet at de ville se på forholdene rundt det fysiske arbeidsmiljøet, psykososiale forhold, tillitsvalgte og vernetjenestens rolle og funksjon når det kommer til hjemmearbeid, arbeidstider og medvirkning,

– Det er ikke Ville vesten i dag. Men det er åpenbart at forskriften ikke tar høyde for dagens situasjon hvor mange må være hjemme store deler av arbeidsuken, sier statsråden.

Utgangspunktet er at hjemmekontor fortsatt skal baseres på frivillighet. Ingen skal tvinges hjem, ifølge Røe Isaksen.

– Samtidig ønsker vi å ta vare på positive sidene både for arbeidstaker og arbeidsgiver, sier han.

Dette sier forslaget til ny forskrift

I forskriften som er lagt frem denne uken, er en av endringene at arbeidsgiver skal ivareta det psykososiale arbeidsmiljøet også på hjemmekontor, i tillegg til så langt det er praktisk mulig å forsikre seg om at arbeidsforholdene er fullt forsvarlige.

Det foreslås og at det skal inngås skriftlig avtale mellom arbeidstaker og arbeidsgiver om det arbeidet som skal gjøres hjemme - men i tilfeller der hjemmearbeid skyldes pålegg eller anbefalinger fra myndighetene, kan det i stedet for skriftlig avtale gis skriftlig informasjon til arbeidstakerne.

Forskriften skal nå ut på høring.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer