Nye regler for hjemmekontor

- Hjemmekontor ikke et lovløst område

– Hjemmekontor skal ikke være et lovløst område, sier arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H). Nå kommer det nye regler.

NYE REGLER FOR HJEMMEKONTOR: Forslaget til ny forskrift ved bruk av hjemmekontor sendes nå ut på høring. Foto: NTB
NYE REGLER FOR HJEMMEKONTOR: Forslaget til ny forskrift ved bruk av hjemmekontor sendes nå ut på høring. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Dagens «Forskrift om arbeid i arbeidstakers hjem» trådte i kraft i 2002 og er helt utdatert med tanke på den teknologiske utviklingen og økte bruken av hjemmekontor under pandemien, skriver Aftenposten.

– Vi ønsker ikke en situasjon i fremtiden hvor arbeidsgiver kan spekulere i å bruke hjemmekontor til ikke å ha fysiske lokaler og komme unna ansvar for arbeidsmiljø og yrkesskader, sier Isaksen.

Han legger nå fram forslag til ny forskrift for hjemmekontor, skriver Aftenposten.

Startet i høst

I september kunne departementet fortelle at de var i samtaler med partene i arbeidslivet for å se nærmere på regelverket. I oktober fortalte departementet at de ville se på forholdene rundt det fysiske arbeidsmiljøet, psykososiale forhold, tillitsvalgte og vernetjenestens rolle og funksjon når det kommer til hjemmearbeid, arbeidstider og medvirkning,

– Det er ikke Ville vesten i dag. Men det er åpenbart at forskriften ikke tar høyde for dagens situasjon hvor mange må være hjemme store deler av arbeidsuken, sier statsråden.

Utgangspunktet er at hjemmekontor fortsatt skal baseres på frivillighet. Ingen skal tvinges hjem, ifølge Røe Isaksen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer