Hjemmekontor kan gi skattesmell for ansatte med lang reisevei

Mye hjemmekontor i år kan slå ut på skatten for dem som vanligvis har et stort fradrag for arbeidsreiser.

MISTER FRADRAG: De som vanligvis fører fradrag på skattemeldingen for lang vei til jobb, kan få en smell neste år dersom store deler av 2020 ble tilbragt på hjemmekontoret. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
MISTER FRADRAG: De som vanligvis fører fradrag på skattemeldingen for lang vei til jobb, kan få en smell neste år dersom store deler av 2020 ble tilbragt på hjemmekontoret. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

– De som vanligvis har daglige reiser av en viss lengde til arbeidsstedet sitt, som har fått fradrag tidligere år, vil miste det hvis de bare jobber hjemmefra i år. Hvis de ikke har endret skattekortet fra det som lå inne før pandemien kom i mars, kan det bety at de trekker for lite skatt, sier rådgiver Espen Øren i Simployer, tidligere Infotjenester, til FriFagbevegelse.

Fradraget beregnes ut ifra en kilometersats, og gis uavhengig av reelle utgifter eller hvilket kommunikasjonsmiddel du bruker.

Satsene for 2020 er 1,56 kroner per kilometer opptil 50.000 kilometer, og 0,76 kroner mellom 50.000 og 75.000 kilometer. Egenandelen, det såkalte bunnfradraget, er på 23.100 kroner.

Dersom antall dager og kilometer overstiger bunnfradraget på 23.100 kroner, vil man få det som er over denne summen, som et fradrag på skatten.

Også de som normalt får pendlerfradrag, kan ha skattet for lite i år om de ikke har reist like mye til pendlerstedene og ikke har justert skattekortet.

Det er selvsagt verdt å nevne at man sannsynligvis har spart mer på reiseutgifter enn man får i skattesmell og at man derfor kommer godt ut av regnestykket sånn sett. Dinside advarte også om dette i høst, der vår journalist valgte å be om ekstra skattetrekk fra arbeidsgiver de siste månedene:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer