(4 personer)
Dette trenger du:
600 g lettsaltet torskefilet
1 ts allehånde
4 gulrøtter
150 g makaroni
1 dl strøkavring
Hvit saus
2 ss hvetemel
4 dl lettmelk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper
Slik gjør du:
Kok makaroni som anvist på pakken.
Finhakk løk og gulrøtter. Ha en liter vann i en kasserolle og kok opp.
Tilsett grønnsaker og fisk, og strø på allehånde. Kok opp, trekk kasserollen til side og la alt trekke i ca. fem minutter. Sil av kokevannet og plukk fisken i grove biter.
Rør melet ut i melk og kok opp under omrøring. La sausen koke i ca. 10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Bland fisk og grønnsaker inn i sausen, og hell over i en ildfast form. Dryss litt strøkavring på toppen. Stek gratengen midt i ovnen på 220 C i ca. 20 minutter.
Kilde: Vektklubben.no