Hjemmeseier gjør nasjonen lykkelig

Dersom leger kunne gitt resepter på scoringer i stedet for medisiner ville nasjonen ha blitt friskere og lykkeligere, hevder engelske sykepleiere.

Publisert
Sist oppdatert

Forskere hevder at en viktig seier for landslaget kan øke nasjonens moral og selvfølelse, mens ett tap kan føre til tungsinn og depresjoner.

Deltagere ved kongressen “The Royal College of Nursing’s annual congress” i Harrogate satt seg ned for å diskutere effektene av viktige seiere på nasjonens helse. De tok også med i betraktningen at store sportsarrangement, og da spesielt fotballkamper, kan lede til ett høyt konsum av alkohol og mer vold.

Akkuttmottak har også funnet ut at antall pasienter øker kraftig når de lokale lagene spiller, enten de vinner eller taper.

Forskning har også vist at store kamper kan lede til økt husbråk.

Deltagerene ved årsmøtet fokuserte på de positive effektene som en seier kan ha, både en økning av selvfølelsen til nasjonen og at flere personer begynner å delta i sportslige aktiviteter.

Viktige seiereHeather Crawford , som jobber som sykepleier i Sunderland, sier at hun har sett hvilke helsemessige fordeler er viktig seier kan ha, da spesielt ved at symptomene forbedrer seg.

- Vi legger merke til at mange personer er mye lykkeligere og føler seg bedre, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer