Hjertestarter trygger trening

Som landets første treningssenterkjede har Elixia nå utplassert hjertestartere på alle sine sentre.

Publisert
Sist oppdatert

- Vi har 50 000 medlemmer som benytter våre sentre to ganger per uke. Det ville være naivt å tro at det aldri vil bli behov for en hjertestarter, sier administrerende direktør Ståle Angel i Elixia.

Helsedepartementet ønsker at hjertestartere skal være tilgjengelig der det ferdes mange mennesker, som på flyplasser, kjøpesentre og idrettsarenaer. Sjansene for å overleve hjertestans er tredobbel når gjenoppliving starter umiddelbart. Over 6000 nordmenn dør uventet hvert år, og åtte av ti dødsfall skyldes trolig hjertesykdom.

- Vi håper at andre norske treningssentre også går til anskaffelse av slike apparater. Alle seriøse sentre har gode instruktører som sikrer trygghet for brukerne, og utplassering av hjertestartere vil være et naturlig skritt, sier Angel til nyhetsbyrået Newswire.

FotballfokusFotballspilleren Ståle Solbakkens kollaps under trening er en av episodene som har demonstrert hvor viktig det er med rask gjenoppliving etter hjertestans. Ståle Angel mener at medieomtalen av hjertestartere på fotballarenaen har satt fokus på trygghet under trening, også i treningssentre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.