Hodepine kan være hjerneslag

Hver dag rammes rundt 40 nordmenn av slag, og mange dør fordi de ikke får rask behandling. Her er symptomene:

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tenker du at hjerneslag ikke angår deg, og at det bare rammer eldre? Da tar du feil. Vi trener stadig mindre, røyker mer og spiser usunt, og dermed blir vi lettere offer for hjerneslag.

- Stadig flere vil oppleve å få slag i framtida. På grunn av alvorlige livsstilssykdommer ser vi nå at slag rammer personer helt ned i 40-årsalderen, sier Ole-Morten Rønning, seksjonsoverlege ved seksjon for akutt slag ved Akershus Universitetssykehus.

Ved hjerneslag blir en del av hjernen ødelagt på grunn av hjerneinfarkt, hjerneblødning eller hjernehinneblødning.

Omtrent hver sjette nordmann vil få hjerneslag i løpet av livet. Les mer på Lommelegen:

Hvert minutt tellerDenne uka arrangeres Hjerneuka 2007. Det er et stort behov for å sette søkelys på blant annet hjerneslag, ifølge Rønning. For mange kunne reddet livet hvis de hadde forstått at de var i ferd med å rammes av slag.

- Hvert eneste minutt teller når det handler om å redde liv og begrense skadene av et hjerneslag. Dessverre er det for lite kunnskap om slag blant folk flest. Når man ikke kjenner igjen symptomene, får man ikke hjelp raskt nok, forklarer Rønning.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer