Hodepine? Stump røyken!

Røyker du mer enn ti om dagen, får du lettere vondt i hodet, viser en norsk doktoravhandling.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com	 	 	  Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Personer under 40 år som røyker mer enn en tipakning om dagen, viser seg å ha den største forekomsten av kronisk daglig hodepine. Også personer som hadde røyket tidligere, hadde mer hodepine enn dem som aldri hadde røyket, sier Anne Hege Aamodt.

Hun er konstituert overlege ved nevrologisk avdeling ved St. Olavs Hospital i Trondheim og tilknyttet Nasjonalt kompetansesenter for hodepine. I sin doktoravhandling har hun i samarbeid med andre faggrupper sett på hodepine i sammenheng med blant annet røyking, mageplager, astma og diabetes.

- Det er uklart hvorfor det er en sammenheng mellom røyking og hodepine. Men tobakksrøyken inneholder flere stoffer som kan tenkes å utløse hodepine, deriblant nikotin, forklarer Aamodt.

Les også: Hodepineklinikk på nettet

Stresser ned med røykDette er imidlertid en klassisk høna- og egget-problemstilling, ifølge hodepineeksperten. En alternativ forklaring kan nemlig være at hodepinen øker risikoen for at noen begynner å røyke.

- Hodepine medfører stress, og vi vet at røyking reduserer stress. Da kan det være lett å ty til røyken i stressede situasjoner, sier Aamodt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer