Hold deg frisk på reisen

Sommeren er tiden for de lange bilturene med bikkja, barn og svigermor i baksetet, lange køer og kort lunte. Da hjelper det ikke om du topper det hele med en god posjon reisesyke. Her gir Mozon deg de beste rådene mot reisesyke og jet-lag.

Publisert
Sist oppdatert

Ingefær mot kvalmen- Det er gjort flere studier som viser at ingefær virker like godt som reisesyke-tabletter. Det finnes ingfærtabletter som er laget for bruk ved reisesyke og til å behandle kvalme. Ingefær tabletter finnes også som tyggetabletter med smak som aksepteres godt av barn.

- Du kan også bruke en ½ ts ingefærpulver som svelges ned med litt vann - eller ¼ ts som røres ut i yougurt til barn. Bruker du frisk ingefær tar du 3-5 skiver på en 1/2 cm og lar det koke i 2-3 dl vann i 5 minutter. Drikk teen varm med en skive sitron og eventuelt litt honning. Det er en frisk og velsmakende drikk som virker godt kvalmestillende ved reisesyke. Ingefær bør tas en time før reisen for å ha best effekt, forteller lege og urtemedisiner Bernt Rognlien til Mozon.

Homeopati med effektHomeopatiske medisiner er også kjent for å være effektive mot reisesyke. Det mest brukte produktet er Arnica som du kan kjøpe fritt over disk i Norge.

Magisk massasjeEt annet råd mot reisesyke er å massere et bestemt punkt på håndleddet som kalles Nei Guang. Dette punktet finner du to til tre fingerbredder fra håndbaken på innsiden av underarmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer