Hold deg frisk på reisen

Sommer er reisetid og noen av oss skal også lenger enn til Strømstad i ferien. Her er rådene for deg som vil unngå å bli syk i utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn blir stadig mer reisevante. Vi reiser lenger av gårde, blir borte over lengre perioder og oppholder oss mer i områder som før var forebeholdt de modigste eventyrerne. Men reisen til Thailand, Venezuela og Sudan utsetter oss også for flere helsefarer enn før da sommerferien gikk til Legoland.

VaksinerVed reiser til Asia, Afrika og Sør-Amerika anbefales det å ta noen vaksiner på forhånd. De vanligste er mot difteri, stivkrampe og polio dersom du ikke har vaksinert deg mot disse sykdommene de siste ti årene. Det anbefales også for mange steder å vaksinere seg mot hepatitt A.

Se opp for myggenMalaria overføres fra mygg og kan gi symptomer som ved en alvorlig influensa. Det er ikke mulig å vaksinere seg mot malaria, men det finnes flere forebyggende medikamenter som man kan ta under reisen. Det er allikevel viktig å forsøke å unngå myggstikk i tropiske strøk ettersom malariamedisinen ikke er noen sikker garanti mot sykdommen.

Turistdiaré rammer mange reiseglade hvert år og kan være en svært ubehagelig opplevelse. Det er mulig å vaksinere seg mot den vanligste typen med en drikkevaksine som tas før reisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer