Hold deg i form i ferien

Slik får du opp pulsen uten for mye stress.

Helsedirektoratet anbefaler minst 60 minutter moderat fysisk aktivitet hver dag for barn. Lek med barna kan være fin trening! Foto: Colourbox.com
Helsedirektoratet anbefaler minst 60 minutter moderat fysisk aktivitet hver dag for barn. Lek med barna kan være fin trening! Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er i dag et velkjent faktum at regelmessig fysisk aktivitet bedrer helse ogvelvære for den enkelte, og sparer samfunnet for store kostnader. Dette står skrevet i boken Aktivitetshåndboken, som er utgitt av Helsedirektoratet.

Likevel er det ikke til å stikke under en stol at selv om Norge er et av verdens beste land å bo i, ser man en økt forekomst av diabetes, overvekt og samtidig en nedgang i mengden fysisk aktivitet.

Frykter fedmeepidemi i Norge

Nederst i artikkelen får du tips om hvordan du kan bevege på deg i ferien, uten at det må koste for mye.

Vi har også fått mer å bære på i form av vekt, og en større andel av befolkningen er blitt overvektige.

Men mye tyder likevel på at vi verken har økt energiinntaket vårt eller spiser mer enn vi gjorde før. Og vi ligger ikke på latsiden heller, for det ser ut som at flere trener på fritiden nå enn før, ifølge professor Roald Bahr ved Norges idrettshøgskole.

Det betyr at vektøkningen må ha skyld i at vi rører oss mindre i hverdagen enn tidligere; vi sitter stille store deler av dagen, i bilen, foran PC-en og foran TV-en.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer