Hold lenger i senga med ny pille

Den første medisinen som er utviklet for å utsette mannlig orgasme øker også nytelsen, rapporterer forskere.

Publisert
Sist oppdatert

Medisinen, som har fått navnet dapoxetine, hjalp menn med å utsette orgasmen og doblet antallet par som oppga den seksuelle opplevelsen som “god”, fortalte forskerne på en konferanse mandag.

- Tidlig sædavgang er virkelig et vanlig problem, det rammer mellom 10 og 30 prosent av alle menn. Dette er første gang vi har noe som virker, sier Jon Pryor, som står bak studien, til nyhetsbyrået Reuters. Han leder avdelingen for urologi ved University of Minnesota.

Han sier medisinen virker raskt og har få bivirkninger.

- Den går inn raskt, og kommer ut raskt. Du kan ta den én til tre timer før samleie, sier Pryor.

I studien holdt menn som tok 30 eller 60 mg. dapoxetine tre til fire ganger lengre før orgasme, sammenlignet med mennene som fikk placebo (juksemedisin).

Antall menn som vurderte ejakulasjonskontrollen som ”ganske til veldig god” økte fra 2,5 prosent før de fikk medisinen til 51,8 prosent etterpå for de som fikk den minste dosen. 58 prosent av de som fikk den høyeste dosen opplevde det samme.

Blant mennene som fikk placebo rapporterte 3,5 prosent ”ganske til veldig god” ejakulasjonskontroll før studien, og 26,4 prosent oppga det etterpå.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.