Hold orden på budsjettet

...så får du mer penger til å bruke på deg selv.

Publisert
Sist oppdatert

Hadde det ikke vært deilig å spare noen kroner i måneden? Men det er er kanskje ikke så lett å få til?

Med hjelp fra DinSide kan du få orden på økonomien, kjapt og enkelt. Bruk budsjettkalkulatoren vår til å få orden på din privatøkonomi. Kalkulatoren lagrer opplysningene dine, slik at du når som helst kan komme tilbake å sjekke om du har fulgt budsjettet godt nok.

Her kan du lage ditt eget budsjett

Hjelp til tallene

Når du setter opp et budsjett kan det være vanskelig å vite hvilke summer du skal putte inn i de forskjellige postene. Vet du for eksempel hvor mye du bruker på mat hver måned?

Heldigvis finnes det hjelp. Hvert år setter Statens institutt for forbruksforskning (Sifo) opp et standardbudsjett som kan brukes som en gjennomsnittelig guide til hvor mye du bør sette av i de forskjellige utgiftspostene.

Les også: Syv økonomiske dødssynder

Dyrere å være mann

I standardbudsjettet for 2008, som nylig ble lagt frem, kommer det fram at menn i snitt er dyrere i drift enn kvinner. Et månedsbudsjett for en mann ligger på 9.170 kroner i husholdningsutgifter, mens kvinner slipper unna emd 8.900 kroner i måneden. Summene inkluderer ikke husleie og eventuelle låneutgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer