Hold smitten unna

Unngå influensa i høst. Det er mange overraskende smittekilder.

Vasker du hendene etter at du har nyst? Og vasker du hendene dine riktig? Å vaske hendene sine ofte, gjerne inntil ti ganger om dagen, er en effektiv måte å beskytte seg mot influensavirus.
Vasker du hendene etter at du har nyst? Og vasker du hendene dine riktig? Å vaske hendene sine ofte, gjerne inntil ti ganger om dagen, er en effektiv måte å beskytte seg mot influensavirus. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har sikkert satt deg et mål om å ikke få sesonginfluensa eller svineinfluensa i høst. Du holder det langt unna andre syke, nyser og hoster i armhulen og unngår store folkemengder.

Men det er mange andre smittekilder, og noen er du kanskje ikke klar over en gang! Her er ni overraskende måter du kan bli smittet på.

Les også:

  • Kan du nok om svineinfluensa? Test deg selv her!
  • Dette kan redde deg fra influensaen
  • Er du i faresonen?
  • Ikke gå på jobb med disse symptomene

1. Du bekymrer deg for mye

Er du så redd for å bli syk at du nesten får panikk? Da er risikoen større for at du blir syk. Svineinfluensa har fått enorm oppmerksomhet i media, og noen har kanskje lett for å miste fotfestet midt oppi det hele. Det beste er å prøve å holde ting i perspektiv. Svineinfluensa ser jo så langt ikke ut til å gi mer alvorlig sykdom enn vanlige sesonginfluensavirus.

Studier viser imidlertid at angst kan føre til en rekke sykdommer og plager, som søvnløshet, utslett og depresjon. Så det er grunn til å tro at hvis du stresser unødvendig mye rundt det å få svineinfluensa, kan det svekke immunforsvaret ditt og gjøre deg mer utsatt for smitte, ifølge Health.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer