Hold ut - med billig olje

Strømprisene har steget så mye siden i høst, at nå er nesten alle alternativer billigere. Og på fyringsolje daler prisene. Se vår pristest.

Publisert
Sist oppdatert

Det blir lysere hver dag, og solhungrige nordmenn begynner å tenke på påsken. Men de harde fakta er at det fortsatt gjenstår tre måneder med behov for oppvarming av boligen.

Siden sist vi oppsummerte oppvarmingsprisene, i september, har det skjedd store endringer i prisbildet. Tiden er nå inne for å ta en ny titt, slik at varmen kan holdes billigst mulig fram til våren.

Olje og strøm til himmels

De fleste har fått med seg at oljeprisene har nådd nye høyder i den senere tid, som følge av den politiske situasjonen i den persiske gulfen. Fra en pris på rundt 64 dollar per fat i september, skriver vi nå inn at prisen på Brent blend nå er oppe i 68 dollar - en prisvekst på cirka 7 prosent.

Oljeprisene, og det faktum at etterspørselen etter energi er høy fordi det er kaldt, gir høye priser på den nordiske strømbørsen, Nordpool. Mens vi i september regnet med en gjennomsnittlig strømpris (inkludert variabel nettleie) på 68 øre per kilowatt-time, er den nå på 77 øre - en økning på 13 prosent.

Så hva bør du fyre med nå, hvis du kan velge?

I tabellen gir vi deg et overblikk over situasjonen, basert på Norsk petroleumsinstitutts kalkulator, som du finner hvis du trykker her.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer