Holder fast ved vinterens høye strømpriser

Hvor mye må du betale?

Publisert
Sist oppdatert

Strømpriser er ikke enkelt. Selv Energibedriftenes Landsforening (EBL) og redaktøren i KraftNytt er høyst uenige om hva som blir vinterens strømpris.

Redaktøren i KraftNytt, Kjell Rønningsbakk, gikk nylig ut og fortalte forbrukerne at de kunne vente seg en strømpris på rundt 80 øre per kilowattime til vinteren. Denne opplysningen likte ikke Energibedriftenes Landsforening (EBL). De mente at Rønningsbakk informerte feil og viste til at markedsprisen på kraft i øyeblikket er 58 øre, og at prisene for kommende vinter ligger på litt over 60 øre.

Billigste strømleverandør der du bor finner du med vår strømkalkulator.

Kraftig irritert

Rønningsbakk holder på sitt og er kraftig irritert på EBL. Han har tatt med strømleverandørens fortjeneste og moms i sitt regnestykke, og har presisert at 80 øre er den prisen forbrukerne må betale. EBL har lagt til grunn den rene børsprisen på strøm, som kraftbørsen Nord Pool registrerer hver dag.

- Dersom du legger 2-3 øre på "litt over 60 øre" og i tillegg 25 prosent moms, hva får du da? spør Rønningsbakk. Og han mener at det er denne prisen som interesserer forbrukerne mest.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.