Homohjernen er annerledes

Ligner på hjernen hos det motsatte kjønn, ifølge ny og spennende studie.

Forskjellene mellom homoseksuelle og heteroseksuelle har sannsynligvis blitt skapt allerede i livmoren. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/SUD OUEST
Forskjellene mellom homoseksuelle og heteroseksuelle har sannsynligvis blitt skapt allerede i livmoren. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: PHOTOPQR/SUD OUEST Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske hjerneforskere har funnet det beste beviset så langt på at det å være homofil eller heterofil har en biologisk forklaring, skriver ABC News.

Hos homofile ligner nemlig hjernestrukturer som styrer følelser, humør, bekymring og sinne, på strukturene hos personer av det motsatte kjønn.

Det er forskere fra Karolinska Institutet med Ivanka Savic i spissen som har kommet fram til funnene etter å ha tatt røntgen av hjernene hos deltagerne.

Les også: Lillebror er oftere homo

Skapt i livmoren

- Dette er det kraftigste beviset hittil på cerebrale forskjeller mellom homoseksuelle og heteroseksuelle personer, sier Savic.

Forskjellene har sannsynligvis blitt skapt i livmoren eller tidlig i spedbarnsalderen, tror forskerne.

Resultatene viste blant annet at heterofile har asymmetriske hjerner, og det samme hadde lesbiske. Homofile menn derimot hadde symmetriske hjerner på samme måte som heterofile kvinner.

Les også: Ja til ny ekteskapslov

Reagerer ulikt

Forskerne målte også blodstrømmen til amylgada, en del av hjernen som har med frykt og aggresjon å gjøre. Det de fant ut, var at denne delen av hjernen ser ulik ut fra gruppe til gruppe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer