Homøopati best for luftveiene

En ny norsk doktorgradsavhandling viser at homøopatisk forebygging av øvre luftveisinfeksjoner hos barn gir bedre resultat enn annen behandling.

Publisert
Sist oppdatert

Homøopat og sosiolog Aslak Steinsbekk ved Institutt for Samfunnsmedisin på NTNU er den første homøopaten i Norge som tar doktorgrad, og avhandlingen er omtalt i tidsskriftet Dagens Medisin.

I en randomisert studie ble 169 barn som hadde vært til lege på grunn av en øvre luftveisinfeksjon (ØLI), rekruttert til å være med på å undersøke effekten av forebyggende homøopatisk behandling. Disse ble delt i to grupper. Den ene fikk time hos en homøopat med en gang, som forskrev behandling på vanlig måte. Den andre gruppen ble satt på venteliste og fikk først komme til homøopat etter tre måneder, melder tidsskriftet.

Noen i gruppen fikk også annen behandling for å forebygge mot luftveisinfeksjoner i perioden studien pågikk. Noen oppsøkte lege, andre gjorde ingenting. Men uansett hva pasientene gjorde var forekomsten av infeksjoner tydelig lavere hos dem som fikk homøopatisk behandling med en gang (åtte dager på tre måneder), sammenlignet med den andre gruppen som sto på venteliste, eller benyttet annen behandling ved behov mens de ventet (13 dager på tre måneder).

- Homøopatisk behandling ser dermed ut til å hindre tilbakefall hos barna i forbindelse med gjentatte luftveisinfeksjoner, sier Steinsbekk til tidsskriftet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer