Homøopati virket ikke ved middallergi

For astmatikere med husstøvmidd virker ikke homøopatisk medisin bedre enn juksepiller, viser en ny studie.

Publisert
Sist oppdatert

Homøopatmedisin virket ikke ved middallergi og astma

En studie publisert i fagtidsskriftet British Medical Journal (BMJ) denne uken, konkluderer med at homøeopatisk medisin gir ikke bedre effekt enn narremedisin hos astmatikere med middallergi.

Forskningsteamet testet behandlingen på 242 astmatikere med middallergi. Deltakerne mottok enten homøeopatisk medisin eller placebo og ble kontrollert i en periode på 16 uker utenfor pollensesongen. Verken behandlerne eller deltakerne i undersøkelsen visste hvem som fikk homøopatisk medisin eller placebo. Den homøopatiske medisinen var potensert husstøvmidd. Homøopatiske medisiner er fremstilt av stoffer like de som gjør deg syk. Forskerne fant ingen forbedring verken på lungekapasitet eller generell livskvalitet hos noen av gruppene, og konkluderer dermed med at en homøopatisk dose anti-middbehandling ikke virker bedre enn placebo (narremedisin) for behandling av astmatikere med middallergi.

NHL-leder kritiskLeder i NHL, Aslak Steinsbekk, er opptatt av at folk ikke må misforstå forskningen og trekke konklusjoner om at homøopatisk behandling for astmatikere bare er vås.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer