Homser leser kart som kvinner

Nyere forsking viser at homofile menn bruker samme strategi som kvinner når de leser kart.

Publisert
Sist oppdatert

Homofile menn har flere likhetstrekk med kvinner enn de seksuelle preferansene. En engelsk forsker mener også at homofile menn leser kart på samme måte som kvinner.

Undersøkelsen ble gjennomført på 80 heteroseksuelle og homofile menn og kvinner. Forskerne ønsket å så på hvilken innvirkning seksuell legning hadde på veivalget hos den enkelte.

Undersøkelsen gikk ut på å la frivillige se på et grafisk kart og memorere fire forskjellige reiseruter i løpet av ett minutt. De skulle deretter gi en veibeskrivelse av disse slik de ville gjort om de skulle forklart en venn veien.

- Som vi forventet brukte heteroseksuelle menn flere kompassretninger og avstander enn kvinner og homofile menn. Kvinner var flinkere på å huske landemerker, mens homofile menn på sin side bruket flere landemerker enn heteroseksuelle menn, sa Qazi Rahman fra University of East London til New Scientist.

De eneste som ikke stemte helt inn i mønsteret var lesbene. De leste kart som andre kvinner.

Kognitive egenskaper- Kanskje mekanismen som bestemmer seksuell legning og kognitive strategier er atskilt i den lesbiskes utviklingen, mens det hos homofile menn er tett knyttet, lurer Rahman.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer