Honning kan bekjempe MRSA

Noen typer honning kan ta knekken på den fryktede sykehusbakterien.

Publisert
Sist oppdatert

I 2004 ble rekordmange nordmenn smittet og syke av motstandsdyktige stafylokokker (MRSA), og i begynnelsen av februar ble lungeavdelingen på Ullevål sykehus stengt da bakterien ble oppdaget hos en mannlig pasient i 50-årene.

MRSA-bakterien er fryktet fordi den kan gi alvorlige infeksjoner og er vanskelig å behandle. Eksperter frykter også at den kan mutere og utvikle seg slik at den ikke kan behandles.

Øker i NorgePå verdensbasis har MRSA skapt store problemer med flere tusen dødsfall årlig, men de nordiske landene har ikke vært alvorlig rammet tidligere.

Det kan endre seg nå. MRSA er på fremmarsj landet over, og i fjor ble 281 personer syke av bakterien. Det er flere enn noen gang før.

For friske folk er bakterien ufarlig, men hvis bakterien kommer i et sår eller smitter noen med svekket immunforsvar, er det alvorlig. Når sykdommen rammer er den vanskelig og svært kostbar å behandle.

Antibakteriell honningNå mener engelske eksperter at en type honning kan være et kraftig våpen i kampen mot bakterien. En type medisinsk honning ble tilgjengelig for leger og sykepleiere gjennom det offentlige helsesystemet i landet denne uken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer