Hormon kan behandle infertilitet

Hormonet leptin blir kan være nøkkelen til ny behandling av manglende fruktbarhet og spiseforstyrrelser.

Publisert
Sist oppdatert

Leptin levde ikke opp til forventningene da muligheten for at det kunne behandle overvekt ble undersøkt, men nå tyder tidlige resultater på at det kan brukes i behandling av manglende fruktbarhet og spiseforstyrrelser blant kvinner.

- Dette representerer en ny æra for leptin, sier doktor Jean Chan til nyhetsbyrået AP.

Han er en av forskerne som undersøker nye brukeområder for hormonet.

- Nå som vi forstår mye om hvordan dette hormonet virker, kan vi rette det mot de riktige områdene, sier han.

En veldig liten studie, ledet av forskere ved Beth Israel Deaconess Medical Center og Massachusetts General Hospital og publisert i tidsskriftet New England Journal of Medicine, viser at leptin førte til at noen få kvinnelige idrettsutøvere som ikke hadde hatt menstruasjon i gjennomsnitt de siste 5 ½ årene fikk den tilbake.

Forfatterne bak studien sier det også er noen foreløpige resultater som tyder på at hormonet øker bentettheten, som går ned når kvinner mister menstruasjonen.

Kvinner med lav fettprosent, blant annet idrettsutøvere og de med spiseforstyrrelser, utvikler ofte en tilstand som kalles hypothalamic amenorrhea og mister menstruasjonen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer