Hormoner fikser jetlag

Er du lei av å surre bevisstløs rundt i et fremmed land etter flyturen fra helvete? Med en riktig mix av kaffe og hormoner kan du kanskje vinke farvel til jetlag

Publisert
Sist oppdatert

De fleste som reiser langt har sine egne knep for å redusere følelsen av døgnvillhet. Men de fleste endre allikevel opp med blytunge øyelokk til lunsj og søvnløse netter de første dagene.

Gratistur til ParisDet er forskere ved U.S Airforce som nå har sett grundigere på mulighetene for å redusere jetlag ved lange reiser. Ni frivillige soldater ble sendt fra Texas til Paris med streng ordre om å ikke sove på flyturen.

Tre soldater fikk et tilskudd av koffein, tre fikk et tilskudd av hormonet melatonin mens de tre siste fikk placebopiller.

Og effekten av medikamentene kom klart frem på de reisende soldatene. Et tilskudd av koffein gjør det lettere å holde seg våken gjennom dagen men kan gjøre det vanskeligere å få sove.

Søvn-hormonet melatonin gjorde det enklere for soldatene å sove om natten. Ulempen var at det ikke var like lett å holde seg våken under den lange flyturen.

Perfekt kombinasjon?Melatonin er et hormon som regulerer søvnrytmen og produseres naturlig i kroppen. Det er mulig å kjøpe melatonin over nettet eller som reseptbelagt preparat på apoteket. Koffein er lett tilgjengelig i form av kaffe eller cola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer