Hormoner hindrer plutselig død

Kvinner som tar hormonbehandling for å bekjempe overgangsalderen, kan leve lenger.

Publisert
Sist oppdatert

Forskning viser at hormoner reduserer sjansen for død i ung overgangsalder og at det ikke øker risikoen for dødsfall når eldre kvinner bruker det.

Flere førDen amerikanske undersøkelsen er rettet mot kvinner som er usikre på om hvorvidt de skal benytte seg av behandlingen.

For to år siden fikk i underkant av to millioner britiske kvinner hormonbehandling for å lette symptomene på overgangsalderen, som nattsvette og humørsvigninger. Nå regner man imidlertid med at antall brukere er halvert etter at studier har vist økt risiko for hjerteinfarkt og brystkreft.

Fordel for yngreI studien ble kvinnene delt i to grupper: over og under 60 år. I den yngste gruppen fant forskerne at risikoen for plutselig død ble kuttet med førti prosent for kvinner i 50-årene. Det var ingen effekt for eldre kvinner.

Mange eksperter er nå bekymret for at kvinner har blitt forhindret i å ta hormonbehandling på feil grunnlag. De forteller til NetDoctor.co.uk at undersøkelsene som viste økt risiko for hjertefeil, slag, blodhevelse og brystkreft var preget av slurv.

- Denne studien er gode nyheter. Kvinner i overgangsalderen burde bli beroliget angående hormonbehandling, sier Karen Winterhalter fra Women’s Health Concern til NetDoctor.co.uk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer