Hormonkrøll også hos menn

Det er ikke bare kvinner som kan få hormonproblemer i overgangsalderen. Hver femte mann - i alderen 60 til 80 år - rammes av testosteronmangel.

Publisert
Sist oppdatert

Hormonkrøll også for menn

Det er ikke bare kvinner som kan få hormonproblemer i overgangsalderen. Hver femte mann - i alderen 60 til 80 år - rammes av testosteronmangel.

Av Hanna Hånes

Menn som blir overvektige, slappe og opplever impotens, kan være rammet av såkalt androgenmangel. Men det finnes hjelp også for dem, i form av hormonbehandling.

Eksperter spår at interessen for menns hormonproblemer vil øke de neste årene, ettersom også menn vil ha hjelp for overgangsplager.

Det er nemlig ikke bare kvinner som danner mindre kjønnshormoner med årene. Hormonproduksjonen i mannens testikler synker også sakte, men sikkert.

Skjer saktere hos menn

- Nå øker mannens levealder, og dermed behov for god livskvalitet i eldre år. Dessuten har kvinner fått økt sin livskvalitet gjennom hormonbehandling i overgangsalderen. Menn spør seg hvorfor det ikke finnes et lignende tilbud for dem. Selv om menns hormonproduksjonen ikke endres så brått som kvinnens i overgangsalderen, skjer det store endringer over tid, sier professor Eberhard Nieschlag som arbeider ved Institutt for Reproduktiv Medisin ved Universitet i Münster i Tyskland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer