Hormonsjekk også med Android

Så langt har 75.000 personer lastet ned den omstridte appen.

75.000 nordmenn har så langt lastet ned appen som forteller deg om produktene du har på badet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Foto: Kristin Sørdal
75.000 nordmenn har så langt lastet ned appen som forteller deg om produktene du har på badet inneholder hormonforstyrrende stoffer. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå sørger forbrukernes minister, Audun Lysbakken, for å styrke forbrukermakten ved å gjøre hormonsjekk-appen tilgjengelig for alle smarttelefoner med Android operativsystem, ifølge Forbrukerrådet.

I begynnelsen av november i år lanserte Forbrukerrådet en hormonsjekk-app slik at forbrukerne lettere selv kan kontrollere innholdsstoffene i kroppspleie- og kosmetikkprodukter de bruker eller vurdere å kjøpe.

Men tjenesten var bare utviklet for iPhone, noe mange DinSide-lesere reagerte på. Nå skal den bli tilgjengelig for flere.

Forbrukerrådet opplyser overfor DinSide at de nå har fått klarsignal om å utvikle appen, og at den vil bli tilgjengelig for Android tidlig i 2012.

– Informasjon som så mange ønsker, bør være tilgjengelig på alle plattformer. Dette verktøyet gir folk mulighet til å legge et press på produsentene, sier Audun Lysbakken til VG.

Har du ikke smarttelefon, er det også mulig å bruke nettsiden hormonsjekk.no.

Kjente merker bør forbys

Kjente apotekmerker som Spenol, Nivea og A-creme står på listen over produkter som får rødt lys av Forbrukerrådet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer