Horribel hurtigmat

Pass deg for fast food i Branns hjemby. Bergensk hurtigmat slaktes i ny test.

Publisert
Sist oppdatert

De popper opp som paddehatter: 7-11, Deli de Luca, Bon Appetit... Og sultne forbrukere på farten spiser mye ferdigmat.

Mattilsynets store fast food-aksjon i Bergen har avdekket en rekke kritikkverdige forhold

- Det er stort forbedringspotensial knyttet til hygiene og opplæring av de ansatte, skriver Mattilsynet i en pressemelding. De mener likevel at du trygt kan spise maten.

Pilotprosjekt: Smiley-ordning i Midt-Norge

Annet hvert utsalg bryter regler

Av de 53 virksomhetene som så langt er blitt sjekket, var det noe å sette fingeren på i halvparten av tilfellene.

– Vi har hatt fokus på virksomhetens styring med kritiske forhold som berører personlig hygiene, varehåndtering, kontroll med temperaturer, vask av utstyr, renhold, orden, vedlikehold og skadedyr. Vi har også sett på virksomhetens internkontroll og opplæring av ansatte, sier seniorinspektør Hilde Berge til Matportalen.no.

Det var blant disse kriteriene Mattilsynet fant flest feil. Når det gjelder virksomhetenes varehåndtering og kontroll med temperaturer vurderes dette imidlertid som jevnt over tilfredsstillende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer