Utenlandsk valuta

Høstens billigste og dyreste storbyer

Vi gir deg også et supert knep for å kjapt regne ut hvor mye noe i utlandet koster i norske kroner.

RUSSISK OG RIMELIG: St. Petersburg i Russland er blant de billigste storbyene du kan besøke denne høsten. Foto: Shutterstock/NTB
RUSSISK OG RIMELIG: St. Petersburg i Russland er blant de billigste storbyene du kan besøke denne høsten. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Høstferien er ei typisk tid for storbyferie, og nå som mange er vaksinerte og gjenåpningen er i full gang, er det nok flere som vil bestille en reise utenfor norske grenser.

Enten om det er en forlengelse av sommerferien i sydlige strøk eller den tradisjonelle storby-helga som frister mest, kan det være smart å sette seg inn i valuta- og prisutvikling for de aktuelle reisemålene.

Da sikrer du nemlig at du får mest mulig for pengene dine.

Svakere norsk krone

Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1 forteller at norske kroner har svekket seg noe mot de fleste valutaer de siste to årene, med unntak av amerikanske dollar.

– Det betyr at varer og tjenester jevnt over er blitt noe dyrere, slik at nordmenn må være forberedt på å få litt mindre for pengene når de bor på hotell, spiser ute og shopper i utlandet denne høsten, sier Gundersen til Dinside.

Kronesvekkelsen er imidlertid ikke dramatisk, og nordmenn vil ikke få problemer med utgiftsnivået når de er på reise, ifølge Gundersen.

Amerikanske dollar har, som sagt, gått litt «mot strømmen», selv om nedgangen i dollarkursen ikke er veldig stor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer