Høstkupp på båter!

Vil du kapre deg en billig motor eller seilbåt til neste år, er tiden for å kjøpe nå. Sommeren er over og flere båteiere selger unna med enorme rabatter. DinSide fant flere båter som har falt mer enn 20 prosent i pris på bare 2 måneder.

Denne Draco 20, er nå 22 prosent billigere. Foto: draco
Denne Draco 20, er nå 22 prosent billigere. Foto: draco Vis mer
Publisert

Sommeren er kort i Norge, og når høstværet og vinteren nærmer seg, må de fleste båtene trekkes opp på land. Neste vår må man bruke adskillige timer og kroner i båtpuss, og da er det meget fristende å kvitte seg med hele problemet allerede nå.

Salg Salg Salg

Antall annonser for salg av båter har doblet seg siden juli. I Båtmagasinet fant vi i august hele 400 båter til salgs. I mai, juli og april var det samme antallet 165 båter og hittil i september er nesten 100 båter lagt ut for salg. Prisene på disse båtene synker i takt med temperaturen. Du kan få fra 5 til 20 prosent i rabatt.

- Det lønner seg å kjøpe bruktbåter i september/oktober, forteller Leiv Borgen, daglig leder i Norsk Lystbåtformidling. I november setter eierne båtene sine på land, og da venter de like godt til våren med å selge båten sin. Det er ikke sikkert at båtene blir noe rimeligere da, med mindre det er nedgangstider, legger han til.

Cabincruisere faller mest

- Skjærgårdsjeeper og Cabincruisere faller mest i verdi straks sommeren er over, forteller Borgen til DinSide. Prisene på seilbåter og sjeldne båter som Scand 29 Baltic holder seg relativt stabile året rundt. DinSide har laget følgende oversikt over bruktbåter vi fant annonsert hos båtmagasinet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.