Hot behandling av leddgikt

Leger har funnet ut at en sterk karri-rett om dagen kan hjelpe mot leddgikt.

Publisert
Sist oppdatert

De tror det indiske krydderet gurkemeie, som blir brukt i karri, kan være effektiv medisin mot betente ledd.

Tidligere forskning på gurkemeie har vist at det gule krydderet har betennelsesdempende virkning, og eksperter ved Bristol University anbefaler eldre mennesker å spise en karri-rett om dagen for å dempe leddgikten.

Tester medisinen- De fleste behandlingsmetodene av leddgikt går på å dempe smertene. Det interessante med dette er at det reduserer symptomene, sier doktor John Innes, som leder forskningen ved det engelske universitetet, til Daily Star.

Et firma som spesialiserer seg på å utvikle tradisjonelle naturmedisiner for det vestlige markedet har laget en testmedisin med gurkemeie for å undersøke virkningen.

- De fleste medisinene vi bruker i dag kommer fra Asia og Afrika, der de er blitt videreført i generasjoner, sier doktor Richard Dixey, som er direktør i firmaet.

Demper betennelser- Vi vet at folk spiser ingefær på grunn av de betennelseshemmende egenskapene, så jeg kan forestille meg at det er pasienter som spiser karri litt oftere på grunn av gurkemeien, sier en talskvinne for den engelske leddgiktsforeningen da hun blir presentert for anbefalingene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer