Hot mat mot kreft

En solid dose chili kan være den hjelpen kroppen trenger for å bekjempe dødelige kreftsvulster.

Publisert
Sist oppdatert

Rød chili kan bremse utviklingen til kreftsvulster og ta livet av de farlige kreftcellene

Noen andre grønnsaker som brokkoli og rosenkål inneholder også stoffer som kan ta knekken på kreftcellene, mener amerikanske forskere.

Sterk smakForskerne ved Universitetet i Pittsburgh har testet effekten av stoffet capsaicin som gir den sterke smaken til grønnsaker som chili.

Forsøk i laboratorium viser at stoffet lurer kreftcellene til å ta selvmord mens de friske cellene ser ut til å forbli upåvirket. Tester på kreftceller fra bukspyttkjertelen viser at dette kan bety en bedre prognose for de som lider av kompliserte kreftsykdommer.

- Vår forskning viser at capsaicin er en potensiell kreft-bekjemper. Den får kreftcellene til å ødelegge seg selv men ser ikke ut til å skade de vanlige cellene fra bukspyttkjertelen, sier forskningsleder Sanjay Srivastava til telegrambyrået Reuters.

Grønt og suntForskerne har også testet effekten av et stoff som kalles isothiocyanat mot kreftceller fra eggstokker. Testene viser at stoffet som finnes i flere vanlige grønnsaker, ser ut til å hemme et protein som kan øke veksten i kreftsvulster i eggstokkene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer