Hoteller lei av folk som stjeler

Det er lov å ta med seg såpe, sjampoo og brevpapir som et minne fra hotellet du har bodd på. Prøver du derimot å putte hårføneren eller fjernkontrollen ned i kofferten risikerer du å bli politianmeldt

Tenk nøye gjennom før dere bestemmer hva slags hotelsuvenir som skal bli med hjem. Foto: Tore Andre
Tenk nøye gjennom før dere bestemmer hva slags hotelsuvenir som skal bli med hjem. Foto: Tore Andre Vis mer
Publisert

- Forretningsfolk bryr seg som regel ikke om å ta med seg ting fra hotellet forteller Bjørg Von Hanno, hotellsjef ved Grand Hotell i Oslo. Om sommeren opplever vi derimot at turister, både de norske og utenlandske, plukker med seg hotelleffekter som suvenirer.

Dette er forsåvidt greit, så lenge det dreier seg om ting som er rimelige å erstatte, men vi opplever ofte at folk tar med seg fjernkontrollen til TV-en.

- Fjernkontrollen fungere jo bare på våre TV-er sier en litt frustrert Von Hanno, som oppfordrer folk til å slutte med å ta med seg slike effekter.

Gratis tørk

- En annen favorittsuvenir er å ta med seg håndklær, sier Lars Eriksen, hotelldirektør ved Comfort Hotel Majorstuen. Dette er ikke inkludert i prisen på hotellrommet, og vi belaster kredittkortet for den ekstrakostnaden dette medfører oss.

Dreier det seg om større ting, som malerier, puter og telefonapparat pleier vi å politianmelde forholdet. Så lenge vi har kredittkortnummeret ditt, slipper du ikke unna, understreker Eriksen.

Mottiltak

-Vi har nå innført såpedispensere for å begrense utgiftene, sier hotelldirektør Lars Eriksen. Dermed slipper vi å erstatte all den såpen som blir bortført . Mindre svinn kan bidra til lavere priser på hotellrom, fortsetter han.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer