Høy lønn - ingen forsikring

KOMMENTAR: Vi lever stadig lengre og bedre, likevel oppsøker vi legen stadig oftere for å få behandling. Utrolig nok kan det gjøre at du ikke får forsikret deg mot et dramatisk fall i inntekter ved uførhet.

Publisert
Sist oppdatert

Maksimal utbetaling fra Folketrygden hvis du blir arbeidsufør er i dag cirka 224.000 kroner pr. år.

På denne måten sikrer det norske systemet at grupper med lav lønn har en akseptabel "standardsikring" fra det offentlige. Grupper med gjennomsnittsinntekter og høyere må sørge for seg selv. Vil du sikre deg større inntekter ved uførhet enn hva du får fra staten, må du forsikre deg i det private markedet. En privat uførepensjon kan supplere beløpet du får fra Folketrygden, og det er vanlig at de ved uførhet gir utbetalinger på inntil 80 prosent av nåværende lønn.

(Fra 1. januar 1990 ble arbeidsgivere pålagt å tegne yrkesskadeforsikring i forsikringsselskaper til fordel for sine arbeidstakere. Dette er ikke det samme som en uføreforsikring)

Helseerklæring

For å få tegnet uføreforsikring, må du fylle ut en helseerklæring, med svært mange detaljerte spørsmål om helsetilstanden din. Du blir gjort oppmerksom på at uriktige eller ufullstendige opplysninger kan gjøre forsikringen ugyldig, slik at de fleste fyller den ut så ærlig som mulig. Det er tydelig at dette har sin pris.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer