Høy med helikopter

Lyst til å eie ditt eget helikopter? Ja - det er dyrt, men er du bare litt rik, går det faktisk an.

Publisert
Sist oppdatert

Selv om det nok er et litt for dyrt leketøy for de fleste, er det lov å drømme seg bort.

Å eie et helikopter er nemlig praktisk! Du kan lande og lette nesten hvor du vil, bare du har skriftlig tillatelse fra grunneier. Dette gjør helikoptre mye mer fleksibelt enn et vanlig fly.

Bor familie og venner langt unna, kan du dra på kveldsbesøk etter jobben, og være tilbake til leggetid før midnatt. Smart, ikke sant?

14 millioner Euro

Selvsagt koster det flesk å eie sitt eget helikopter. Men er du bare litt rik, går det faktisk an.

Det billigste helikopteret vi kom over, var et 2-seters fra den amerikanske importøren Robinson. Helikopteret koster 170.000 dollar, altså i underkanten av 1,2 millioner kroner med en dollarkurs på om lag syv kroner.

- Legger man til frakt, oppbygging og diverse avgifter, blir regningen om lag 1,3 millioner kroner, forteller manager for ground operations, Theijs Kroondijk i European Helicopter Center.

European Helicopter Center som ligger i Sandefjord utdanner selv helikopterpiloter, samtidig som de er importør i Norge for de amerikanskproduserte Robinson-helikoptene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer