Høy temperatur over høye hæler

Britiske fagforeningsledere har sett seg lei på bruken av høyhælte sko på arbeidsplassen.

HØYT SPILL: Er sko som dette  kjønnsdiskriminerende? Noen mener det.  Foto: Colourbox.com
HØYT SPILL: Er sko som dette kjønnsdiskriminerende? Noen mener det. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britiske fagforeningsledere slåss ikke bare for lønna, de har nå også bestemt seg for å gå til kamp mot høye hæler på arbeidsplassen.

Ifølge Daily Mail tok den mannsdominerte, nasjonale fagforeningskongressen, TUC, tidligere denne uka til orde for å fordømme høye hæler i den delen av arbeidslivet hvor de mener dette er unødvendig.

- Stort problem

I Storbritannia kreves det ofte at flyvertinner, butikkmedarbeidere og andre må bruke høye hæler på arbeidsplassen som en del av arbeidsantrekket, men nå mener altså TUC at nok er nok. Ikke bare er skoene kjønnsdiskriminerende, de er også farlige for helsa, hevder det øverste organet for britiske fagforeningsledere.

- Dette er ikke noe lite problem. To millioner arbeidsdager går hvert år tapt som en følge av problemer knyttet til føtter og andre lavtsittende kroppsdeler, sier Lorraine Jones, representant for britiske kiropraktikere og fotterapeuter.

Fagforeningslederne i TUC, som representerer så mange som 6.5 millioner britiske arbeidere, mener alternativet til stiletthælene må være "fornuftige sko" som er behagelige å ha på i flere timer i strekk, og at arbeidstakere ikke må presses til å ha på seg sko som kan påføre dem skader.Det diskriminerende elementet ligger i at påbudet om stiletthæler kun rammer kvinner, ikke menn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.