Høybråten ønsker større integrering

Helseminister Dagfinn Høybråten (Krf) vil ha et bredere samarbeid mellom leger og alternative behandlere i helsesystemet.

Publisert
Sist oppdatert

- Leger skal fortsatt ha monopol på å behandle alvorlige lidelser, men jeg ønsker at alternativ medisin skal bli bedre integrert i helsevesenet. Behandlere som bruker alternativ medisin skal kunne ta større del i behandlingen i samarbeid med leger, sa Høybråten til Mozon da vi møtte ham på åpningen av verdenskonferansen for akupunktur på Oslo konferansesenter.

- Når det gjelder lovgivning er Norge kommet lengst i Norden med å sette rammer for alternativ behandling. Fra 1. januar 2004 kaster vi Kvakksalverloven og en ny, mer moderne lov trer i kraft. Loven ble foreslått av meg, og gikk enstemmig gjennom i Stortinget, sier han.

Først og fremst vil helseministeren sette ressursene inn på mer forskning.

- Vi får ikke leger med på et samarbeid om behandlingsformer som ikke er bevist, så de økonomiske tilskuddene vil først og fremst gå til Nasjonalt Forskningssenter innen alternativ medisin ved universitetet i Tromsø.

Ved forskningssenteret arbeider de med alle typer alternativ medisin, og for noen dager siden startet en arbeidsgruppe som skal utrede hva de forskjellige utdannelsene for akupunktører i Norge inneholder, og hva man kan forvente at en akupunktør skal kunne. Arbeidsgruppen skal levere en rapport sommeren 2004.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer