Høykarbo-dietten virker også

Mens lavkarbo-bølgen når stadig nye høyder viser en ny studie at man også kan gå ned i vekt ved å spise mye karbohydrater og lite fett. Til og med uten å kutte kalorier eller trene.

Publisert
Sist oppdatert

Vegar K. Vatn

Studien var liten, med tanke på at kun 34 overvektige voksne enten spiste en anbefalt diett i tre måneder, spiste den anbefalte dietten og trente jevnlig, eller spiste omtrent det de pleide å spise før undersøkelsen, skriver nyhetsbyrået AP.

Alle måltidene ble forberedt for deltagerne, som fikk beskjed om å spise så mye de hadde lyst på. De fikk også beskjed om å levere tilbake den maten de ikke spiste, noe som ga forskerne muligheten til å telle kaloriene.

Mange leger er skeptiske til at man kan gå ned i vekt uten å redusere mengden mat, og flere eksperter stilte spørsmålstegn ved studiens nøyaktighet.

Men dietten passer bedre sammen med helsemyndighetenes kostholdsråd enn de fettrike, lavkarbo diettene som Fedon Lindberg og doktor Atkins anbefaler.

Deltagerne på den anbefalte dietten gikk ned litt over 3 kilo uten å kutte ned på kaloriene og uten å trene, og nesten 5 kilo med 45 minutters sykling i treningsstudio fire ganger i uken. Kontrollgruppen gikk ikke ned i vekt.

Resultatene ble publisert i mandagens utgave av Archives of Internal Medicine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer