Høyre snudd om 200-kronersgrensen

Fjernet punkt om å la deg netthandle for 1.000 kroner momsfritt. Men de borgelige vil likevel heve grensen.

"NYE IDEER, BEDRE LØSNINGER": Erna Solberg og Høyre vant valget på å ville bidra med noe nytt.  Foto: Høyre/CF-Wesenberg
"NYE IDEER, BEDRE LØSNINGER": Erna Solberg og Høyre vant valget på å ville bidra med noe nytt. Foto: Høyre/CF-Wesenberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Dette har Høyre lovet deg" skrev DinSide dagen etter den borgerlige valgseieren. Vi tok for oss alt partiet hadde fortalt oss det siste året, fra en lang rekke forbrukerpolitiske artikler. Ett av punktene i oppsummeringen handlet om 200-kronersgrensen. Denne gjør at du ikke kan handle for mer enn 200 kroner i utenlandske nettbutikker uten å måtte betale moms på varen.

Les saken: Dette mener Høyre om sakene som angår lommeboken din

Høyre har tidligere fortalt DinSide at de ønsker å heve grensen fra 200 til 1.000 kroner. Dette stod også svart på hvitt i partiets stortingsprogram for perioden 2009 til 2013.

Men i deres nye program, for perioden 2013 til 2017 som ble vedtatt før sommeren, er dette fjernet. Der står det ikke ett eneste ord om hverken 200-kronersgrensen spesielt eller netthandel generelt.

Les også: Dette mente partiene om 200-kronersgrensen i fjor

"Reell politikkendring"

"Vi hadde i forrige periode programfestet at Høyre ville «heve grensen for moms- og tollfritak fra 200 til 1.000 kroner». I det nye programmet er dette ikke omtalt."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer