Alkoholsalg på nett:

Høyre vil gjøre det lettere å selge alkohol på nett

Gammeldags regelverk hindrer utvikling av dagligvaresalg på nett, mener Høyres Sveinung Stensland. Han vil gjøre det lettere for nettbutikker å selge alkohol.

NETTSALG AV ALKOHOL: Høyre vil gjøre det enklere for nettbutikker å selge alkohol. Foto: NTB Scanpix
NETTSALG AV ALKOHOL: Høyre vil gjøre det enklere for nettbutikker å selge alkohol. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg vil ha en nasjonal alkoholbevilling til dagligvareaktører på nett. Det vil gi en tryggere og mer effektiv ordning som sparer ressurser for både kommuner og næringsliv, sier Stensland til NTB.

- Alkoholloven ble utformet i en tid hvor netthandel og de teknologiske mulighetene vi har i dag ikke eksisterte, framholder Høyre-representanten som er nestleder i Stortingets helse- og omsorgskomité.

Den blågrønne regjeringen har også uttalt at de ønsker lengre åpningstider på Vinmonopolet, og å utvide åpningstidene for ølsalg i butikkene, men de får neppe flertall for dette i Stortinget, skriver TV2.

- Ulempe

Stensland akter å følge opp saken overfor regjeringen og helseminister Bent Høie.

- I dag må nettbutikker søke bevilgning i hver enkelt kommune de leverer til. Dette gir byråkrati og utgifter uten effekt på alkoholkonsumet, mener Stensland. Han vil i stedet ha elektronisk ID-kontroll ved kjøp av alkoholholdige drikkevarer.

- BankID vil eliminere behovet for alderskontroll og åpne for ubemannede leveringsmetoder, som ikke krever fysisk møte mellom kunde og leverandør. En tidsluke på mer enn 8 timer mellom bestilling og levering er en effektiv barriere mot impulshandel i beruset tilstand, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer