- Høystyrke cannabis skader ungdom

Økt tilgang på høypotent cannabis skader den fysiske og psykiske helsen til ungdom, mener engelske eksperter.

Publisert
Sist oppdatert

Høypotent cannabis produseres ved hjelp av en optimalisert dyrkingsprosess, og har økt i popularitet de siste årene.

Når rusmiddelet på samme tid blir mer og mer vanlig blant ungdom er det på tide å se på helserisikoen en gang til, mener engelske eksperter.

Depresjoner og psykoserClare Gerada, leder av narkotikaavdelingen på Royal College of General Practitioners, er bekymret for utviklingen. Til avisen Daily Telegraph sier hun at vi er blitt mer avslappet i forhold til narkotika, og har større mulighet for å få tak i det.

Hun mener den økte bruken og økt tilgang på høypotent cannabis fører til flere depresjoner og psykoser blant ungdom.

Nylig viste en rapport i det anerkjente medisinske tidsskriftet British Medical Journal at å bruke cannabis mer enn én eller to ganger i uken nesten dobler risikoen for å utvikle psykotiske symptomer senere i livet. Professor Robin Murray ved King's College i London sa den gangen at leger hadde sett tegn på en sammenheng mellom cannabisbruk og psykoser siden 1980-årene.

Høypotent- Nå som vi endelig ser ut til å vinne kampen mot røyk og alkohol står vi i fare for å ignorere cannabis. Genmodifiserte former av stoffet er nå regelen heller enn unntaket, sier Gerada.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer