Høyt testosteron gir god gevinst

Kjønnshormonet testosteron påvirker konkurranseinstinktet, mener britiske forskere.

Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com
Illustrasjonsfoto: colourbox.com Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en ny studie fra universitetet i Cambridge kommer det nemlig frem at mannlige finansmeglere har et høyere testosteronnivå allerede fra morgenen av de dagene de gjør det spesielt bra.

Forskerne fulgte 17 Londonbaserte finansmeglere i alderen 18 til 38 over en toukers periode. Meglerne avla spyttprøver to ganger i døgnet, før og etter arbeidstid. Hormonnivået i prøvene ble målt opp mot dagens økonomiske prestasjon, skriver nettutgaven av Time Magazine.

Les også: Lite testosteron gir dødsrisiko

På bakgrunn av testresultatene mener forskerne å ha funnet at et høyt testosteronnivå etter endt arbeidsdag sammenfaller med en god økonomisk fortjeneste. I tillegg indikerer et høyt testosteronnivå om morgenen at dagen kan bli mer innbringende enn normalt.

- Ikke overraskende

- Disse resultatene er kanskje ikke så overraskende når vi vet at testosteron er et hormon som er knyttet til selvsikkerhet og viljen til å ta sjanser, sier tidligere finansmegler og leder av studien, John Coates, til Time Magazine.

Også i dyreverdenen ser man eksempler på testosteronets betydning. Tidligere studier har vist at dyr som har et økt testosteronnivå lettere går i kamp, krever større territorium enn normalt, og tar større sjanser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer