Huden ble glatt med laser

- Jeg er så pen nå, sier pasient. Men før man ser resultatet, er dette en blodig affære.

Før behandlingen (til venstre) og 14 dager etter bahandlingen (til høyre).  Foto: Foto: Hudklinikken
Før behandlingen (til venstre) og 14 dager etter bahandlingen (til høyre). Foto: Foto: Hudklinikken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

"Bli yngre på kun 20 minutter. Det nærmeste man kommer en face-lift uten bruk av kniv". Slik lyder en av beskrivelsene til Fraxel re:pair, en ny rynkelaser som nettopp har blitt lansert i Norge. DinSide Helse tok turen til Hudklinikken i Oslo for å se om laseren holder det den lover.

Hudklinikken er den første norske klinikken som har anskaffet seg den avanserte lasermaskinen, og DinSide Helse ble invitert til å se en såkalt "live laser workshop" hvor pasienter skulle bli behandlet for å kvitte seg med rynkene.

Litt om laseren

Dermatolog Jon Langeland, som startet Hudklinikken i 1984 etter utdannelse ved Rikshospitalets hudavdeling, forteller oss først litt om maskinen og behandlingen:

- Kort fortalt er det en ny laser med CO2 fraxel mønster, det vil si at når man behandler en pasient, lages mange mikrohull i huden, men uten at det blir en stor sårflate etterpå. Selve behandlingen gir oppstramming og avglatting på en slik måte som man ikke har fått til tidligere, uten et langvarig og slitsomt etterforløp med relativt høy komplikasjonsfare, forteller han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer