Hun blåser i om du er syk

Kvinnens gode rykte som omsorgsperson slår sprekker.

Er du mann og ute etter sympati fordi du er syk, kan du ikke vente å finne det hos partneren din.  	 	    Foto: colourbox.com
Er du mann og ute etter sympati fordi du er syk, kan du ikke vente å finne det hos partneren din. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Menn flest vet bedre enn å forvente bøttevis med sympai fra partneren når de blir syke med forkjølelse og influensa. Og det har de ifølge en ny studie heller ingen grunn til. Det melder avisen Daily Mail.

Les også: Syke menn klager mest

En gjennomsnittlig kvinnelig partner gir nemlig mannen fem minutters oppmerksomhet før tålmodigheten (og sympatien) hennes forsvinner som dugg for solen.

Bryter med gamle forestillinger

Når kvinnen derimot er nede for telling, vil ikke mannen nøle et øyeblikk med å ta seg fri fra jobb for å bli hjemme og stelle med henne.

Studien, som er utført av legemiddelprodusenten Lemsip All In One, tar dermed et oppgjør med tidligere forestillinger av kvinnen som den omsorgsfulle, pleiende partneren.

Les også: Førstehjelp for syke menn

Av totalt 1.300 spurte oppgir 52 prosent av kvinnene at tålmodigheten er oppbrukt etter fem minutters klaging fra partneren, mens 18 prosent forteller at de mister sympatien før den tid.

Til sammenligning oppgir 70 prosent av mennene at de føler sympati med partneren når hun er syk. 60 prosent sier at de er villige til å gjøre mer husarbeid, mens 64 prosent gjerne tar seg av matlagingen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer