Hun er Norges første kontornomade

Cecilie Thunem-Saanum har ny arbeidsplass hver måned.

Cecilie Thunem-Saanum stortrives som kontornomade, og trives overraskende bra med å være ny på arbeidsplassen. -  Jobben gjør meg bare foroverlent og motivert, sier hun. Foto: Erik Berhus
Cecilie Thunem-Saanum stortrives som kontornomade, og trives overraskende bra med å være ny på arbeidsplassen. - Jobben gjør meg bare foroverlent og motivert, sier hun. Foto: Erik Berhus Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En nomade er en betegnelse som beskriver folkegrupper som flytter fra sted til sted, uten å ha et fast bosted, ifølge Wikipedia.

Men dersom du tror at det å være kontornomade er en lur måte å spare kontorpenger, tar du feil.

– Dette er ikke bare et alternativ til hjemmekontor, avkrefter kontornomaden, Cecilie Thunem-Saanum (38), til DinSide.

Hun beskriver en kontornomade som en person som sier fra seg fast arbeidsplass til fordel for å være nomade i andre virksomheter.

I en måned gir vertskapsbedriften Thunem-Saanum en pult og internettilgang i bytte mot hennes kunnskap. Kunnskapsoverføringen foregår når begge parter har anledning, og har oftest form av kaffepause eller «fem-minuttere».

Ute etter ny jobb? Disse yrkene lokker med flest stillinger

Slik fikk hun idéen

Før hun ble kontornomade bodde hun mange år i Stavanger, hvor hun de siste seks år har drevet sitt eget rådgivningsselskap CTS-Setting, som har fokus på kurs og trening i tidsbruk og kommunikasjon. Tidligere i vinter leste hun om en finsk kontornomade på Twitter, Janne Saarikko fra Helsinki, og fikk lyst til å gjøre det samme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer