Hun er snart verdens mest opererte

Angela (36) er klar for sin 42. plastiske operasjon. Gjett hva ektemannen jobber med ...

Foto: SCANPIX Foto: Foto: SCANPIX
Foto: SCANPIX Foto: Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
For tjue år siden hadde dette vakt oppsikt, men i dag anses det for å være langt mer naturlig å gjennomgå plastisk kirurgi.


Rio de Janeiros årlige karneval går av stabelen 2.-6. februar, og tradisjonen tro satser den brasilianske modellen Angela Bismarchi på å bli ballets dronning.

Nylontråder rundt øynene
Årets tema er hundreårsmarkeringen for den japanske immigrasjonen til Brasil, og i den anledning vil modellen operere inn nylontråder rundt øynene for å skape et orientalsk utseende. Ektemannen som er plastisk kirurg, har stått for ti av konas flertallige operasjoner.

Se video lenger nede i saken

- Jeg har bestandig vært forfengelig, innrømmer hun i et intervju med AP.

Nå satser 36-åringen på å slå regjerende verdensmester i antall plastiske operasjoner. Rekorden holdes i dag av 52-årige amerikanske Cindy Jackson som har lagt seg under kniven hele 47 ganger.

Les også: Realityserier kan trigge kosmetisk kirurgi

- MTV påvirker mer
Dr. Erik Dillerud er klinikksjef ved Fornebuklinikken. Han tviler på at de konkurrerende damene har noen særlig påvirkning på dagens unge jenter.

- Det er nok ikke først og fremst disse damene som sender signaler til unge mennesker, men snarere MTV, YouTube og diverse ukeblader. For tjue år siden hadde dette vakt oppsikt, men i dag anses det for å være langt mer naturlig å gjennomgå plastisk kirurgi, sier han til DinSide Helse.

Dillerud mener nordmenns forhold til plastisk kirurgi er nøkternt.

- Det er ikke så mange fordommer som det var tidligere, og spesielt de siste ti årene har det blitt mer naturlig å snakke om plastisk kirurgi. Det er ingen som sniker seg inn bakveien lenger, for å si det sånn, selv kjendisene bruker hovedinngangen.

Dillerud tror det er flere årsaker til at plastisk kirurgi er mer akseptert i dag. En forklaring er at mange flere har råd til det, og at det generelt er færre fordommer mot kropp, nakenhet og eksponering, mener han.

- Vi ser også et stadig økende fokus på kropp, helse og utseende i samfunnet. Dessuten er metodene som benyttes i dag, langt bedre og sikrere enn før.

Les også: Menn mer fornøyd med kroppen


G-strengen røk
Bismarchi fikset på brystene sine første gang da hun var 21 år gammel. Siden har hun vakt både sinne og beundring i hjemlandet. I år 2000 troppet hun naken opp under karnevalet, bare med det brasilianske flagget malt over hele kroppen.

To år senere gjentok hun stuntet, men denne gangen var det president Lula da Silvas ansikt som smykket modellens kropp. Hun ble først arrestert for ærekrenkelse, men siden løslatt da hun forklarte at portrettet var ment som en hyllest til presidentens fattigdomsprogram.

Også i fjor ble Bismarchi gjenstand for medienes oppmerksomhet, da g-strengen hennes røk midt under karnevalet. Hun kom imidlertid politiet i forkjøpet, og unngikk bot da hun dro på seg en reservetruse. Modellen lever i dag godt av sin egen undertøysserie, samtidig som hun svarer på de 500-700 brevene hun mottar daglig fra sine fans.

Les også: 10 tips for bedre selvbilde

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer