Hun er toppsjef og digger det

Anita Krohn Traaseth er den nye stjernen i norsk næringsliv.

KARRIEREKVINNE: Anita Krohn Traaseth er sjef for 400 ansatte i HP Norge. Men hun er også mamma, kone og blogger.   Foto: Thomas Skovsende
KARRIEREKVINNE: Anita Krohn Traaseth er sjef for 400 ansatte i HP Norge. Men hun er også mamma, kone og blogger. Foto: Thomas Skovsende Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

HPs norske toppsjef, Anita Krohn Traaseth, har blitt et kjent navn også utenfor næringslivet. Hennes tanker om ledelse og livet for øvrig deler hun på bloggen Tinteguri, i tillegg til å være aktiv på sosiale medier som Facebook og Twitter. Kampanje melder at hun er blant de nominerte til prisen «Årets sosiale medier-personlighet».

Krohn Traaseth har utvilsomt et talent og en kapasitet utenom det vanlige, likevel klarer hun å fremstå som «helt vanlig» og ufarliggjør dermed rollen som toppsjef. Hjemme har hun det litt på halv tolv, hun har akkurat stumpet røyken, og hun skal sørge for sunnere middager til familien i 2013.

Høres kjent ut, kanskje? HP-sjefen ligner nok mer på deg selv enn du skulle tro, men mange har noe å lære av hvordan Anita Krohn Traaseth tør å sette seg selv på kartet, og, ikke minst, hvordan hun leverer.

Inspirert? LinkedIn kan være inngangen til din neste jobb – men da bør du kanskje gi profilen din en ansiktsløftning

Fra arbeidsledig til toppsjef

Anita Krohn Traaseth har hatt en prøve og feile-holdning til arbeidslivet helt siden hun fikk sin første jobb hos IBM i 1996. Hun hadde egentlig ikke riktig utdanningsbakgrunn for en trainee-stilling i IT-bransjen, men hun vekket interessen hos rekrutteringsansvarlig med en søknad utenom det vanlige.

Fra første jobb hos IBM gikk det stort sett bare oppover, helt til gründer-selskapet hun ledet gikk konkurs i 2009.

– Å bli arbeidsledig og måtte registrere seg på NAV var en tøff erfaring. Men det har gjort meg til en bedre leder fordi jeg har kjent på kroppen hvordan det er å miste jobben sin, inntekten og selvfølelsen – noe som er viktig å ha med seg i nedbemanningsprosesser og nedskaleringer, forteller Krohn Traaseth.

Søke ny jobb? Her er spørsmålene som kan koste deg jobbintervjuet

Digger det

Etter en kort periode som arbeidsledig ble Krohn Traaseth hentet inn som leder av programvaredivisjonen i HP Norge. Snaue tre år senere tar hun steget helt til topps, og blir leder for selskapets 400 ansatte i Norge. Nå er hun er sjef og hun digger det. På et seminar for kvinner i næringslivet oppfordrer hun flere til å ta mer lederansvar.

– Nå sitter jeg i posisjon til å ta de store beslutningene som jeg tidligere har måttet kjempe for å selge inn. Jeg anbefaler virkelig å gå etter etter både personal- og budsjettansvar så fort man får muligheten hvis man ønsker å bidra til reell endring og resultater. Det er strategi og gjennomføring som er mitt håndverk, og det er i rollen som toppsjef jeg virkelig får brukt min kapasitet og min styrke sier Krohn Traaseth.

Har du en lederspire i magen? Sjekk hva som må til for å nå toppen i Telenor

70 timers uke

Anita Krohn Traaseth sier selv at hun ikke er en flink pike, og hun er i det hele tatt ganske lei av spørsmål om tidsklemma. Det er forøvrig et spørsmål hun får i langt større grad enn sin mann, som også har en ledende rolle i næringslivet. Hun er kanskje ikke «flink», men hun kan i hvert fall ikke beskyldes for å ligge på latsiden. 70 timer investerer hun ukentlig i jobben. Men det handler om å gjøre de riktige prioriteringene.

– Jeg føler egentlig ikke at jeg ofrer noen ting. Jeg velger selv hva jeg gjøre, og vi har funnet en balanse som fungerer hjemme hos oss, forteller Krohn Traaseth.

Les også: 12 tips for å unngå stress på jobben

Dette kan du lære av Anita

  • Mot til å prøve. Hva kan du tape? Det er Anita Krohn Traaseths mot som har formet karrieren hennes.
  • Godt nok er godt nok. Det er kort vei fra pliktoppfyllende til sykdom. Sett grenser og prioritér.
  • Ta lederansvar så snart du får muligheten. Gjerne med personal- og budsjettansvar.

Ryddig og relevant CV kan sikre DEG drømmejobben. Men bør du ha bilde?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer