- Hun gråt og gråt

Les om lottomillionæren som ikke så enden i tunnelen, og han som vant for sine siste 200 kroner.

Noen lottomillionærer har fortjent millionene mer enn andre. Kanskje spesielt damen som ikke hadde penger til hverken melk og brød eller husleie. Foto: Kim Jansson
Noen lottomillionærer har fortjent millionene mer enn andre. Kanskje spesielt damen som ikke hadde penger til hverken melk og brød eller husleie. Foto: Kim Jansson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg var arbeidsledig og gikk på dagpenger. Det blir man ikke feit av. Tidligere hadde jeg spilt litt Vikinglotto, og det gjorde jeg denne lørdagen også, sier Bjørn Rinkman Try fra Stavanger til DinSide.

Den aktuelle onsdagen hadde Rinkman Try 200 kroner i lommeboka, men samme kveld ble han lottomillionær. På butikken onsdag formiddag brukte han femti kroner på Lotto, og rundt en hundrelapp på mat. Resten av pengene skulle holde til onsdagen etter.

- Troa på å vinne har man alltid, det er jo håp. Til tross for at jeg var blakk tenkte jeg at jeg i hvert fall måtte prøve, sier Rinkman Try.

Nå er livssituasjonen hans en annen. Kort tid etter at han ble lottomillionær kjøpte han seg en grei leilighet og fikk en jobb. Dessuten har han hjulpet andre i familien og gjort investeringer, som ifølge ham selv har gått i pluss og minus.

- Jeg fikk jobb i etterkant av lottomillionen, men det er allikevel vondt å si hvordan livet hadde vært. Jeg hadde ikke bodd sånn som jeg gjør i hvert fall, og sinnstemningen min er lettere. Det er ikke lett å være arbeidsledig over lang tid, sier Rinkman Try.

- Kjærlighetslivet hadde heller ikke vært det samme uten lottomillionene. Jeg fikk meg kjæreste, deretter ble vi forlovet og nå er vi gift. Vi kjente hverandre fra før, men pengene påskynda situasjonen. Når man gifter seg må man jo ha penger til det, sier Rinkman Try.

Hadde ikke penger til melk og brød

Forrige uke skrev vi om lottomillionærene som ikke tror de har vunnet. Det virker rett og slett for utrolig for det norske folk at de har blitt millionærer. Spesielt bergenseren Bjørn Takle Friis, som tidligere jobbet på Norsk Tipping sleit når han ringte bergensere. Hvorfor i alle dager ringer en bergenser fra Norsk Tipping på Hamar? Det kan ikke være riktig!

Det gjør ikke troverdigheten noe bedre at Norsk Tipping ringer fra skjult nummer og ikke presenterer seg så lenge de ikke har vinneren på tråden.

Les hele saken om Norsk Tippings ringerutiner her

- Vi presenterer oss ikke for barn og ektefelle. Det er på grunn av taushetsplikt, slik at vinneren kan velge å ikke fortelle noen andre om premien, sa Remo Martinsen, informasjonsrådgiver i Norsk Tipping, til DinSide forrige uke.

Denne uken forteller vi de rørende historiene, om menneskene Norsk Tipping ikke glemmer.

I boken "Ikke som andre millionærer! Ja, vi elsker Lotto!" forteller Bjørn Takle Friis om jobben på Norsk Tipping. Det er tydelig at noen lottomillionærer har gjort sterkt inntrykk på ham.

"Selv ringte jeg en gang en alenemor som ikke lenger trodde tunnelen hadde noen utgang, og at det dermed ikke var noen tunnel hun befant seg i, men en stor enveiskjørt trakt som endte opp i en forseglet container uten adresse.

Dagen før dagen hadde hun mistet jobben sin, en femtiprosentstilling, på grunn av nedskjæringer. Barnebidrag var et begrep hun hadde hørt om, men aldri egentlig fått gleden av å stifte bekjentskap med. Hun var blakk. Det var ikke spørsmål om å velge mellom å betale husleie eller kjøpe mat og klær til seg og datteren, hun hadde ikke til noen av delene."

Gråt uten stans

Slik starter historien om alenemoren som måtte knuse datterens sparebøsse for å få penger til brød og melk. På butikken gjorde hun et desperat valg: Hun kjøpte ikke brød og melk, hun brukte sine siste kroner på en lottokupong.

Da Takle Friis ringte samme dag, på kvelden, for å fortelle at hun hadde blitt lottomillionærer gråt hun uten stopp.

- Hun gråt og gråt uten stans. Det kom ikke et eneste ord ut av munnen hennes, bare gråt. Jeg ble enig på vegne av oss begge at jeg skulle ringe tilbake neste dag, skriver Takle Friis i lottoboka.

Da Takle Friis ringte henne for å ønske henne god jul året etter gråt hun imidlertid ikke lenger. "Seks millioner gjør noe med humøret."

Skulle ta sitt eget liv

To uker tilbake skrev vi om de sjeldne lottomillionærene som ikke vil ha lottomillionen de har vunnet. En dame nektet å ta imot premien fordi en person som forfulgte henne hadde kjøpt kupong i hennes navn. En annen dame var redd hun måtte snakke med sin blivende eksmann på grunn av premien, og ville derfor ikke ta den imot.

Nektet å ta imot premien

En kollega av Takle Friis ringte en mann som hadde ligget under dynen i tre måneder, for å samle opp mot til å ta livet av seg.

"Årsaken til hans miserable tilstand karakteriserte han både som "bunnløs gjeld" og "en dyp og uoverkommelig økonomisk krise". Futen hadde etter hvert ikledd seg kostymet til mannen med ljåen."

- At mannen i det hele tatt tok telefonen, så han på som et større under enn det faktum at han hadde vunnet ti millioner i Lotto. Det var et eller annet med ringelyden han hadde reagert på. Som om den var munter, skriver Takle Friis.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer