- Hun nekter å skrive under

Skilsmisseadvokaten svarte DinSides lesere.

Publisert
Sist oppdatert

- Hva skjer hvis jeg flytter ut? Mister jeg rettigheter da? Dette er et typisk spørsmål folk stiller seg når samlivsbrudd blir aktuelt, sier advokat Ingrid Lång til DinSide.

I faresonen? Ta en juridisk helsesjekk.

Vondt i sjel og lommebok

Lång har blant annet familierett som spesialområde og vil mandag 7. januar fra klokken 12-13.30 stille på nettmøte på DinSide i samarbeid med Advokatenhjelperdeg.no. Her vil hun svare på lesernes juridiske og økonomiske spørsmål om skilsmisse og samlivsbrudd.

10.600 ekteskap endte i skilsmisse, og 12.150 par ble separert i 2006. Ikke bare kan det gjøre vondt i sjela og hjertet, men økonomien kan også få skikkelig julig. Særlig hvis dere ikke hadde en ektepakt som regulerer partenes gjeld og formue. Har dere ikke det, risikerer du for eksempel å tape mye penger dersom ektefellen din hadde med seg gjeld særgjeld inn i ekteskapet.

- Hvordan fordeler vi verdiene, er andre spørsmål som dukker opp. Og hvordan blir det med barna, sier Lång.

Og dette er vanskelige temaer.

- Det første vi som advokater må gjøre er å få folk til å roe seg ned og ikke ta forhastede beslutninger. De må også være fornuftige foreldre selv om de ikke lenger er glade i hverandre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer