Hun vil ha nærhet, han vil ha sex

Når forholdet er i ferd med å rakne er det et problem de fleste par har felles: Hun mangler nærhet og han mangler sex.

Publisert
Sist oppdatert

Samlivseksperter Mozon har snakket med sier dette er et klassisk problem og en ond sirkel det er vanskelig å komme seg ut av. Når hun føler at nærheten i forholdet er borte vil hun heller ikke ha sex med ham.

Sexolog Gerd Winther sier kvinner helst vil snakke med mannen sin om følelser på samme måte som når hun snakker med sin beste venninne, men det er det svært få menn som kan.

- Kvinner trenger å få bekreftet intimiteten i forholdet med ord, og hvis han ikke gjør det føler hun at han seksualiserer alle følelsene, sier Winther.

Hun tror menns manglende evne til å uttrykke følelser med ord har med kultur og oppdragelse og gjøre.

- Kvinner tror at dersom han ikke sier at han er glad i henne så er han ikke det, men sånn er det jo ikke. De fleste menn er ikke opplært til å uttrykke følelser som barn, og da er det veldig vanskelig for dem å lære det senere. Kvinner har snakket om følelser med venninner i mange år, og menn har bare ikke den treningen. Menn viser heller at de er glade i noen ved handling - ved å være hensynsfull og å gjøre noe han tror hun liker, forklarer Winther.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer