Hund i blokk

Publisert
Sist oppdatert
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Hei!

Jeg har hørt at en ny lov ikke tillater at borettslag nekter for å ha husdyr, stemmer det?

Vi har hund, og fikk godkjent dette av styret for sikkerhetsskyld. Husordensreglene sier at alle i vår oppgang må godkjenne dette. Vår hund pleier å være ganske stille, og kanskje av og til ett par bjeff hvis det går folk forbi i gangen. Vi har hatt hunden i 2 år, og i vår nye leilighet i 5 måneder uten å få klager før.

Forrige fredag var min kone og jeg på julebord, og kom ikke hjem før kl 02.00. En nabo under oss fortalte at en beboer i en annen oppgang hadde ringt på til han kl 01.30 og klaget over at hunden vår bjeffet ustanselig. Det hadde hunden visstnok gjort helgen før også (Da var vi hjemme tidligere kl 23.00 på fredagen og hele ettermiddag/kveld på lørdagen) Han skulle sende klage til styret, og kreve hunden fjernet.

Vedkommende har ikke tatt kontakt med oss, og det er ingen andre som så langt har kommet og klaget til oss. Vi tar nå forholdsregler slik at hunden ikke er hjemme alene for lenge av gangen, og lar radioen stå påfor at det skal være litt lyd i leiligheten.

Hvilke rettigheter har vi, og hvordan bør vi gå frem i denne saken?

mvh

XXX

Dr.Krone:

Hei,

her er vår artikkel om Slik får du hund i blokk. Den beskriver rettstilstanden i dag.

Siden du allerede har fått godkjenning trenger du ikke å få panikk:-) Men det er jo også naturlig at naboen blir provosert hvis hunden bjeffer hver eneste gang den er alene hjemme.

For å slippe unna den sure naboens klager vil det selvsagt være lurt å trene - slik at hunden slutter å bjeffe.

Fortsett å ta forhåndsregler - og kontakt eventuelt noen som driver hundekurs og be om råd - dersom dere trenger ytterligere hjelp.

Det kan være lurt å gjøre dette så fort som mulig - slik at dere kan møte en eventuell skriftlig klage med å si at dere allerede har begynt på jobben.

mvh

Dr.Krone

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer