Hurra for Skybert

Hadde du en venn ingen andre kunne se i barndommen? Det er tegn på en livlig fantasi.

Publisert
Sist oppdatert

Det er sunt å ha fantasivenner. Barn med fantasivenner har livligere dagdrømmer enn andre barn, har den australske forskeren Paula Bouldin ved Deakin University funnet ut.

Også tidligere forskning har vist at det er sunt med fantasivenner.

Mye fantasiBouldin lot 74 barn mellom tre og åtte år gå gjennom en spørreundersøkelse. Halvparten av barna hadde eller hadde hatt fantasivenner.

Hun fokuserte på fem aspekter av fantasilivet i undersøkelsen: Fantasivenner, drømmer, dagdrømmer, skumle tanker og lek. Alt dette utvikles i samme område av hjernen.

Barna med fantasivenner fortalte om mer fantasifulle drømmer, jevnligere og livligere dagdrømmer og leker med oppdiktet innhold.

Ifølge Bouldin kan barn med fantasivenner ofte utvikle avansert informasjon om vennene. Her må de også bruke fantasien.

Ikke bare positivtForskerne vil studere videre for å se på den psykiske og følelsesmessige virkningen av fantasivenner. Det er nemlig ikke alltid positivt med "usynlige" venner.

- Det er tilfeller der barn har fantasivenner fordi de er ensomme, urolige eller ute av stand til å fortelle hva som bekymrer dem, sier barnepsykiater Louise Newman ifølge ABC Science Online.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer